Program


Ivan & the Parazol - Hommage a Syrius

Ivan & the Parazol - Hommage a Syrius

Egy 'zenei álarcosbál', ami tematikusan megy végig a Syrius legendás 1970-73 közötti időszakán, újraértelmezve a mára klasszikussá vált műveket.
 több

Az Ivan & The Parazol 2010-es megalakulása óta törekedett új dolgok, kreatív ötletek megvalósítására. A Müpa teljesen más világ egy könnyűzenésznek: más színpadkép, más közönség, más akusztika. Éppen ezek a különbségek teszik azonban érdekessé és értékessé azt, ha egy rockzenekar szólaltatja meg zenéjét a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Számtalan példa igazolta: van átjárás a könnyű- és a klasszikus zene között. Természetesen ez is csak úgy működhet, ha kész koncepcióval érkezik az ember a Müpa koncerttermeibe, de valami olyannal, amit addig sehol másutt nem mutatott be. Az Ivan & The Parazol zenészei is úgy képzelik, hogy egyszeri és megismételhetetlen művet kell létrehozni ezen a színpadon, olyat, amelyik a helyszín adta lehetőségeknek köszönhetően egy alapvetően rockzenekar több dimenzióját is meg tudja mutatni.

Az Ivan & The Parazol már eddig is ismert volt a magyar rockmúlt ápolásáról, ám most egészen mélyre ásnak, és egész estés műsorral tisztelegnek a klasszikus Syrius előtt. Teszik ezt oly módon, hogy feldolgozzák, átgyúrják, saját képükre formálják az 1968-1973 közötti időszak kislemezeit és persze az idén negyvenöt éves Az ördög álarcosbálja című örökérvényű klasszikus egyes szerzeményeit.

'Music is the healing force of the universe'

A progresszív rock, beat és jazz találkozása az Ivan & The Parazollal.
Egy 'zenei álarcosbál', aminek három tétele tematikusan megy végig a Syrius legendás 1970-73 közötti időszakán, újraértelmezve a mára klasszikussá vált műveket.

I. tétel - Így mulat egy beates úr
Klub. Földön ülő lányok és fiúk. Fáradt a nap, készül lenyugodni. De bent szól a zene, a beat.

II. tétel - The Devil's Masquerade
A formáció egyetlen megjelent nagylemeze. Álarcosbál. Körkép mindarról, ami a 20. században inspirálta a zenészeket. Megfigyelés és ítélet.

III. tétel - Terra Nullius
A Syrius és az Ivan & The Parazol története talán itt ér össze. Törekvés és lehetőségek, melyek a zenekart kijuttatják külföldre, hogy megmutassák a világnak, mit tudnak.