Program


Kabóca Bábszínház - Álomszövők

Kabóca Bábszínház - Álomszövők

„Szőttes vagy magad is. Hold fonja, Nap szövi, Csillag álmodja Életed fonalát!”

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 23. vasárnap, 10:00

A szövésről azt tartják, hogy nemcsak egy kézműves technika, hanem egy életforma.

A különleges babaszínházi előadás a szőttes készítésének több évszázados hagyományát idézi meg a mai kor emberének, a mai kor legfiatalabb színházlátogatóinak.

A szemünknek szokatlan és varázslatos ez a világ. A fonalak szépsége, a színek egymásmellettisége, a szövés ritmusa, és maga a szövő ember kezének letisztult mozdulatai nyugtatóan hatnak a szemlélődőre.

A díszlet egy szövőműhely, a nyitóképben a szövőkereten kifeszített párhuzamosan futó szálakon játszik a szövő nő. A mozdulatai, a keze, mint egy húros hangszeren való játék, s annak hangjai repítenek minket ebbe a különleges világba.

A produkció konkrét szövegek helyett zenei effekteket, dallamokat használ. Sok élő hanggal, énekkel és a tárgyakkal előhívott ritmusokkal.

A babaszínházi előadások fontos része a lezáró közös játék, a produkció eszközeit, illetve hasonló tárgyakat próbálhatnak ki a gyerekek, s ezalatt felidézik a darab számukra érdekes játékait.

Tervező: Csóka Eszter
Zeneszerző: Gyulai Csaba

Rendező: Székely Andrea

Játsszák:
Bandura Emese
Szívós Réka

Ajánló


Egy este, amelyen a generációk párbeszéde megismételhetetlen élményt nyújt. A Jazzbois fúziós jazz-hiphop trió és az énekelt vers hazai legendáinak…

Barátok, hangszerek és slágerek - dalok másokkal, másképp! A Hangvillában adott legutóbbi koncerthez képest ezúttal teljesen más összeállítású és hangszerelésű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Testvér­intézményünk
Partnereink