Program


Világok, Origó

Világok, Origó

A Gizella Nőikar, a Silhouette Balett és a Filmhatás Zenekar közös koncertje
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 11. szombat, 19:00

A Világok az emberi érzések, gondolatok, az elme bugyraiban kutakodik, és próbálja bemutatni annak sokszínűségét, a szélsőségességet is szem előtt tartva. Így a szépség, a könnyedségen át a barbár, dühös érzelmeket és gondolatokat is megpróbálja zenében megjeleníteni, ami annyira sokrétű, annyi irányból közelíthető meg, hogy egy életen keresztül lehetne írni.
S.Halász legbensőségesebb darabja ez, ami kamarajellegű előadásának is köszönhető. A végleges verziót minimum 12 vonós és egy ütős tudja megszólaltatni.
Kamarajellege ellenére egy üde, alapvetően gyors mozgású darab, így végig fenntartja a figyelmet a folyton változó zenei anyagnak köszönhetően.

S: HALÁSZ KÁROLY: ORIGO
GIZELLA NŐIKAR (karnagy: Borbásné Gazdag Gabriella)
FILMHATÁS ZENEKAR

Az 'Origo' sorozat S.Halász egyházi témájú darabjait tartalmazza. Jelenleg három kompozíciót birtokol.
A De profundis, a 130.zsoltár ("A mélységből kiáltok hozzád...") feldolgozása.

A második Isaiah29 című darab Ézsaiás próféta könyvének álszentségről, hazugságról szóló részének feldolgozása, mely egyrészről dühöt, másrészről szomorúságot jelenít meg, tehát igen szélsőséges zenei anyag.

A Mondatok egy elveszettségből a fény felé teljesen véletlenszerűen kiválasztott bibliai mondatokon keresztül haladó darab, ami egyben összefoglalja az első két darab mondanivalóját.

A FELLÉPŐK

FILMHATÁS ZENEKAR
Alapító, művészeti vezető: S. Halász Károly
A Filmhatás a mozi hangulatát varázsolja a színpadra, különleges, egyedülálló megközelítésben: a hagyományos mozgókép helyett S.Halász lebilincselő, érzelmeket felkavaró „filmzenéje” mesél a nézőnek. Izgalmas kalandozásra hív a filmes műfajok világába a zene és más művészeti ágak összhangjából kibontakozó „történetek” segítségével. Igazán különlegessé teszi, hogy az együttesnek saját zeneszerzője van, ami új felfogás a mai zenei életben, főleg ha hozzávesszük, hogy a szerző egyben művészeti vezető is, így pontosan az elképzelteknek megfelelően szólalnak meg a művek.
10 éves fennállása alatt több, mint 130 művész, köztük 8 alkotó, 3 kórus fordult meg a 6 nagy és több kisebb produkcióban szinte valamennyi művészeti ágat képviseltetve.
A zenekar folyamatosan változó összetétele, S.Halász újabb és újabb koncepciói, ötletei következtében minden koncert tartogat újdonságot. A produkciók száma a következő években továbbiakkal bővül.

GIZELLA NŐIKAR
Alapító, karnagy: Borbásné Gazdag Gabriella
A kórus repertoárja a szakrális és világi kórusművek rendkívül széles körét felöleli a reneszánsztól a klasszikus és romantikus műveken keresztül a XX.századi zenéig.
Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy Kodály, Bartók, Halmos, Karai, Bárdos, Kocsár, Legány, Tillai műveit, magyar népdalfeldolgozásokat énekeljenek.
Számtalan elsimeréssel rendelkeznek, ezek közül a legfontosabbak:
2006 – KÓTA „Hangversenykórus” minősítés
2007 – 20. Pécsi Nemzetközi Kamarakórus Fesztivál, 2. hely
2015 - Arezzo-i Nemzetközi Kórusfesztivál
2016 - 55. Seghizzi Nemzetközi Kórusverseny - 2. díj

SILHOUETTE BALETT
Alapító, koreográfus: Csáky Mária
A Filmhatás 2009 óta működik együtt az ifjúsági balettcsoporttal. Azóta több nagy produkciót is készítettek közösen.
Számtalan első, második és harmadik helyezést értek el különböző országos és nemzetközi versenyeken, és felléptek a Thália, az Erkel Színházban és a Fészek Klubban. Ezenkívül külföldön is bemutatkozási lehetőséget kapott az együttes többek között Tajvanon, Horvátországban, Lengyelországban, Szlovákiában, és az Amerikai Egyesült Államokban.

S. HALÁSZ KÁROLY
zeneszerző, a Filmhatás vezetője
Zenéje filmszerű, amit a szerző teljes tudatossággal használ. Annak ellenére, hogy sok műve nem filmhez készült, legtöbbeknek mégis már első hallásra a mozik világa ugrik be. Ez kisérletezés eredménye, mely azt kutatja, vajon elérhető-e ugyanaz a hatás filmszerű zene hallgatása közben úgy is, hogy közben nem látunk filmet. Művei ettől függetlenül ritkán készülnek pusztán önmagukban. Valamennyi eddig bemutatott szerzeményét kiegészítette más művészeti ág alkotásával, így az irodalom, tánc, képzőművészet, fotó segítségével a létrejövő produkciók egyfajta összművészeti teljesítményként kerültek és kerülnek színpadra.

BORBÁSNÉ GAZDAG GABRIELLA
a Gizella Nőikar karnagya
Borbásné Gazdag Gabriella a Zeneakadémia elvégzése után, 1989-ben került Veszprémbe. Korábban vezetett kórusaival, mint a Reneszánsz Kamarakórus, az Ének-Zenei Általános Iskola kamarakórusa, a Dohnányi Leánykar, a Péti Férfikar, több CD- és rádiófelvételt, tévéfelvételt és számos koncertutat tud maga mögött Európa országaiban - Olaszország, Belgium, Hollandia, Németország, Franciaország. A belgiumi Neerpeltben megrendezett nemzetközi kórusversenyen Reneszánsz Kamarakórusával 1. díj Summa Cum Laude illetve Leánykarával 1. díj Cum Laude díjat nyert. A Gizella Nőikart 2002-ben alapította, mellyel további díjakat nyert.

CSÁKY MÁRIA
koreográfus, a Silhouette Balett vezetője
A Silhouette balett vezetője, koreográfusa Csáky Mária kétszeres nívódíjas táncpedagógus, akit 2007-ben megyei Prima Primisima díjjal tüntettek ki. A Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnökségi tagja. Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja. 1993-ban alapította meg iskoláját, mely idő alatt több, mára már ismert táncművészt is felvenelt.

BOLLA MILÁN
koncertmester
Bolla Milán a Filmhatás koncertmestere, a Bartók Rádió szerkeztő-műsorvezetője, a Solti György Zeneiskola ifjúsági zenekarának karmestere és a Hegyvidéki Solti György Zenekar koncertmestere, korábban a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar tagja. Ifjúsági zenekarával hazai és nemzetközi versenyek győztese.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Testvér­intézményünk
Partnereink